Mâncăm pentru a ne menține în viață, însă alimentația corectă și delicioasă este cu adevărat o artă. Nu oricine este capabil de a face combinații care să ia cu asalt papilele gustative, și cu atât mai puțini sunt aceia care fac alegeri sănătoase în dieta lor.
Vestea bună este că și alimentația poate trece printr-un proces de educație, iar prima lecție dată de specialiști este de a ne învăţa să găsim un echilibru al organismului prin dietă și detoxifiere.
Laptele este o sursă foarte importantă de proteine și vitamine de care organismul are nevoie pentru a fi sănătos. Pentru a oferi aportul de nutrimente nu este necesar să fie consumat în exces și cu atât mai puțin în combinație cu anumite alimente, cum ar fi fructele, peștele sau carnea.
Care este mâncarea tradiţională românească cea mai dietetică şi echilibrată nutriţional
Verdețuri la congelator? Vezi ce GREȘEALĂ faci fără să știi!
Iată care sunt cele 4 alimente pe care le integrezi destul de des în dieta ta, dar care nu trebuie combinate nicicând cu laptele:
Conform descoperirilor alimentației ayurveda, laptele și peștele nu trebuie să se regăsească în același timp pe masa ta. Cele două au beneficii care combinate pot determina apariția unor toxine, care se manifestă prin pete la nivelul pielii.
Eliminarea acestor toxine apare ca urmare a alimentelor rămase nedigerate. Mai mult decât atât, combinația periculoasă dintre lapte și pește poate produce probleme cardiace, sau de circulație, pe termen lung. Să nu mai vorbim despre persoanele cu un sistem digestiv sensibil, care pot manifesta indigesti sub forme destul de nefericite.
CE declanşează pofta de mâncare de la MIEZUL noptii?
CINE a inventat jocul Monopoly. Motivul este SURPRINZĂTOR!
Retenția de apă. Remediile naturale pentru combaterea ei
Atât laptele, cât și carnea fac parte din gama alimentelor complete din punct de vedere nutrițional și proteic. Astfel, în viziunea ayurvedană combinația dintre ele este interzisă pe motiv că poate provoca indigestie.
Din câte se pare, sistemul digestiv poate acționa eficient în a digera o anumită cantitate de proteine, venită din partea laptelui sau a cărnii. Dozele în plus pun presiune asupra procesului natural de digestie, astfel încât stomacul nu mai poate secreta sucurile gastrice.
Pe cât de „la modă” au devenit smoothie-urile, pe atât de nepotrivite sunt în alimentația ayurveda. Bananele, căpșunele și citricele au la bază acele proteine și vitamine ce se regăsesc și în compoziția laptelui, ceea ce provoacă un dezechilibru la nivelul florei intestinale.
Asta nu este tot! Acest dezechilibru poate afecta și sistemul imunitar, factorii alergeni și infecțioși putând provoca daune în interiorul organismului, conform thehealthsite.com
Există situații în care opusele se atrag, dar nu se aplică și în cazul laptelui combinat cu sare. Din credințele ayurvedane, contopirea celor două produse poate provoca afecțiuni pe termen lung.
CÂND și DE CE mâncarea este cea mai bună TERAPIE
Descoperire de senzaţie a cercetătorilor: Tehnică de aflare a stării de sănătate a embrionilor
Cum se prepară cei mai gustoși cartofi prăjiți FĂRĂ ULEI
De cele mai multe ori laptele este folosit ca bază pentru sosuri bogate în condimente, printre care se regăsește și sarea, însă cele două pot fi cauzele unor probleme de sănătate grave dezvoltate în viitor.